Selecteer een pagina
Alleen al prachtig om naar te kijken.

Vandaag even een bezoek gebracht aan Romberg in Delft. Leo is juist weer terug van een reis naar Bali waar hij persoonlijk weer mooi zeewatermateriaal heeft uitgezocht. Hij vertelde nauwelijks vakantie te hebben genoten, maar hoofdzakelijk zaken te hebben gedaan.
Dat betekent dat er in de zeewaterafdeling van het aquariumhuis weer van alles op zeewatergebied te vinden is.  Ik ben geen zeewaterhouder en ik heb geen verstand van al die verschillende poliepen en koralen, maar het viel mij op dat er heel veel kleurrijke stukken te vinden zijn.  Jordy die mij even rondleidde vertelde dat dit ook de grote kracht van hun nieuwe collectie is. Het ter plekke selecteren van de mooie stukken voor de verkoop werpt duidelijk z’n vruchten af. Alleen al prachtig om naar te kijken, maar laat staan dat je thuis een zeewaterbak hebt waar je deze stukken kwijt kunt, dan wordt je hier wel vrolijk van.


Natuurlijk ben ik ook even door de zoetwaterafdeling gewandeld en daar  viel me een visje dat ik niet kende op: Aphyocharax paraguayensis. Nederlandse naam: zwartvinzalm. Aan de naam te zien verwant aan het roodvinzalmpje A. rubropinnis (tegenwoordig: anisitsy).  De roodvinzalm is een tropische vis die oorspronkelijk uit Argentinië afkomstig is. Aphyocharax paraguayensis  is geen visje dat je alle dagen tegenkomt. Hij is afkomstig uit het Rio Paraguay bekken in Paraguay en Brazilië. Het is een school vis; geschikte temperaturen voor deze tetra zijn 24 tot 27 ° C. Deze soort is omnivoor met een sterke voorkeur voor levend voer. Deze tetra is zeer actief en vaak agressief tegenover vis van gelijke grootte of kleiner of die tragere zijn. Daardoor minder geschikt voor het gezelschapsaquarium. Na mijn inkopen te hebben gedaan en iedereen weer even te hebben gesproken ben ik naar Zoetermeer terug gegaan. Het was zeker weer even de moeite waard.

 

Translate »