Selecteer een pagina

Dermogenus pussilus

N.B.A.T.: “Het is logisch dat voer dat van insecten afkomstig is het meest geschikt is voor deze soort. Naast de mogelijkheid om als een meester Prikkebeen met het schepnet erop uit te trekken en in weide en veld allerlei vliegend en kruipend gedierte te verzamelen, kan men ook fruitvliegjes en wasmotten kweken. Maar ik ben nogal lui en ik heb uitstekende resultaten met gevriesdroogde (rode) muggenlarven, in iedere dierenwinkel te koop. Het vriesdrogen is een conserveringsproces, waarbij gebruik wordt gemaakt van vacuümzuigen van de ruimte met de larven. Hierdoor gaan geen (of in ieder geval zeer weinig) voedingsstoffen verloren, maar bovendien gaan alle eventueel aanwezige schadelijke parasieten te gronde. Dat is bijvoorbeeld niet het geval bij diepvriezen. En omdat rode muggenlarven, net als tubifex, in vervuilde bodems voorkomen, is het gevaar voor onze vissen nogal groot bij het voeren van verse of bevroren muggenlarven.”

Welk voer is geschikt voor de halfsnavelbek snoek?
Een halfsnavelbek snoekje is een actieve oppervlaktevis die aanvankelijk wat schrikkerig kan zijn. Deze relatief kleine roofvis heeft speciaal vissenvoer voor kleine aquariumvissen nodig. Voer je met te groot voer, dan past het niet in de snavel van deze opvallende vis. Ook deze vis is verzot op levende insecten, zoals fruitvliegen en jonge krekels, maar lust ook graag allerlei muggenlarven en watervlooien.

Van Dermogenus pussilus (halfsnavelbekje – snoekje) heb ik wat mooie foto’s gemaakt die ik in de hieronder geplaatste galerij  wil laten zien.

Translate »