Selecteer een pagina

Neolebias ansorgii

Wikipedia: “Neolebias ansorgii is een straalvinnige vissensoort uit de familie van de hoogrugzalmen (Distichodontidae). De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1912 door Boulenger.”

Deze breedbandzalmkarper wordt 3,5 tot 4 cm groot en komt voor in een uitgestrekt gebied dat loopt van de kust van Benin naar zuid Nigeria en zo over de zuidkust van Kameroen naar Gabon en naar de monding van de Congostroom doorloopt. Hij leeft er vooral in door planten overwoekerde, stilstaande waterpartijen. Je kan niet zeggen dat dit visje frequent aangeboden wordt, maar als je hem ergens tegenkomt raad ik je aan om er een tiental mee te nemen. Hij gedijt zeer goed in middelhard water, met een neutrale pH en bij een temperatuur van 21 tot 23°C. Lees het hele artikel hier.

Wat eet Neolebias ansorgii zoal?
Neolebias ansorgii is een minder bekende vis en wordt slechts zelden aangeboden. Het is een schuchtere aquariumvis die veel verstopplekken nodig heeft en rustig aquariumwater (weinig stroming). Neolebias ansorgii eet droogvoer voor kleine aquariumvissen, maar voer vooral ook muggenlarven, artemia en watervlooien bij om de fraaie kleuren van deze aquariumvissen te versterken.

Van Neolebias ansorgii heb ik wat mooie foto’s gemaakt die ik in de hieronder geplaatste galerij  wil laten zien.

Translate »