Selecteer een pagina

Mijn presentaties

Mijn presentatie en wat daar bij komt kijken

Op enig moment kwam men erachter dat ik leuke foto’s (toen nog: dia’s) van mijn hobbyonderwerpen kon maken. Vooral van reptielen, amfibieën en insecten. Toen werd mij al gauw gevraagd om eens een presentatie te verzorgen. Vroeger noemde men dat lezingen, maar dat vind ik een beetje een beladen woord. Presentatie klinkt wat luchtiger. Dat doe ik nu dus inmiddels zo’n 40 jaar. Er is in de loop der jaren heel wat (veel ten goede) veranderd. Het gesjouw met 1 of 2 dia projectoren, een scherm, een projectietafel, een verlengsnoer  en diadozen, is voorbij. Tegenwoordig kan worden volstaan met het meebrengen van een usb-stick en de verenigingen hebben hun eigen beamers en veelal vaste schermen beschikbaar.

Bart Laurens

Ik heb inmiddels al heel wat jaren ervaring met het toespreken van kleinere en grotere groepen van verschillende aard.

De uitnodigingsbrief kwam vroeger per brief met de post door de brievenbus rollen. Tegenwoordig komt er een mailtje binnen via de computer. Vroeger moest je, voordat je op pad ging, de wegenkaart bestuderen om de route zo veel mogelijk uit je hoofd te leren. Je had dan de brief met routebeschrijving naast je op de bijrijdersstoel liggen. Tegenwoordig word je keurig de weg gewezen door een navigatiesysteem in de auto of op je telefoon. Wanneer je dan nog verkeerd rijdt wordt de “route herberekend”. Er is heel wat veranderd inderdaad.

Eenmaal aangekomen in de zaal hoopte je dan maar dat iedereen voorzichtig om de wankele projectietafel heen wilde lopen, anders kon je, voordat je met presenteren kon beginnen, eerst de dia’s van de grond rapen, opnieuw sorteren en op de kop  in de de dia-sleden terugzetten. Het is, met het meebrengen van enkel een usb-stick, een stuk eenvoudiger geworden.

Wie mij uitnodigt om een presentatie te verzorgen moet met de volgende zaken rekening houden:

Kosten voor een presentatie: € 70,00
Reiskosten: € 0,40 / km.

Voorwaarden:
Lees deze goed, anders hebben we mogelijk straks een probleem !!

De vereniging zorgt voor een scherm en een beamer.
Tevens zorgt de vereniging dat er iemand is die de beamer kan bedienen.
De aanwezigheid van een laptop is handig, maar kan ook door spreker (mijzelf) worden meegebracht. Overigens heeft mijn laptop enkel een HDMI-aansluiting voor naar de beamer.

De tekst bij de betreffende presentatie kan door de vereniging als tekst voor het clubblad of de website worden gebruikt.
De afspraak staat pas in mijn agenda wanneer deze door u werd bevestigd.
Datum, naam van de locatie, adres en contactpersoon met mailadres en mobiel nummer zijn gegevens waarover ik graag wil beschikken.
Uiteraard staat elke door mij bevestigde presentie vast, maar aangezien de jaren ook bij mij een rol beginnen te spelen, kan er altijd iets onverwachts tussen komen. Dat meld ik natuurlijk zo spoedig mogelijk.
Omdat autorijden geen hobby meer van me is beperk ik mij in de regel tot afspraken in mijn regio. Uitzonderingen daargelaten. Vragen staat uiteraard vrij, maar helaas hoort “nee” daar weleens bij.

Om contact te leggen voor het maken van een afspraak of reservering, maakt u gebruik van het contactformulier op deze pagina.

 

Translate »