Selecteer een pagina

Aad Vermeulen

Aad Vermeulen2

Aad Vermeulen is een goede oude vriend van mij die ik ken vanaf dat ik rond 1975 in Delft kwam wonen. Dat is op dit moment zo’n 40 jaar geleden.

Aad Vermeulen is een goede oude vriend van mij die ik ken vanaf dat ik rond 1975  in Delft kwam wonen. Ik leerde hem en zijn vrouw Fery kennen op de aquariumvereniging Danio Rerio in Delft. Aad had in die tijd een voor mijn begrippen geweldig groot en mooi aquarium. Op enig moment is hij maskers gaan verzamelen en raakte hij daardoor gefascineerd. Hij verzamelt op een totaal andere manier dan ik en koopt maskers afkomstig uit de gehele wereld. Hij knapt ze naar eigen inzicht op, maakt er een bijpassende lijst voor en hangt ze op langs de trap en in het voorportaal van zijn hobbykamer.

DSC_0005

Hij knapt ze naar eigen inzicht op, maakt er een bijpassende lijst voor en hangt ze op langs de trap en in het voorportaal van zijn hobbykamer.

Aad is een handige knutselaar en een perfectionist. Hij is nu gepensioneerd, maar heeft vroeger samen met zijn vrouw Ferial in Delft jarenlang een Doe-het-zelf zaak beheerd en kent veel van de toe te passen materialen en kleurstoffen. Hij kan werken met verschillende verfstoffen en ook met bladgoud.

Aad woont nu in Schiedam, maar gaat regelmatig naar de rommelmarkt in Delft en wanneer hij elders in het land is let hij op het aanbod van maskers. Daarnaast speurt hij Marktplaats af op zoek naar nieuwe aanwinsten. Omdat ook voor hem de beschikbare ruimte inmiddels is opgebruikt en volgehangen doet hij het nu wat rustiger aan.

Venetiaans Masker in winkel Zutphen

Deze kleurrijke Venetiaanse maskers hierboven fotografeerde hij bij een winkel in Zutphen. Foto hierboven en hieronder.     

Venetiaans Masker in winkel Zutphen (2)
Aad heeft inmiddels al een indrukwekkende collectie opgebouwd en beleeft veel genoegen aan het opknappen en restaureren van de maskers. Hij heeft er plezier in een totaal vervallen masker voor weinig geld te kopen, het op te knappen totdat je het niet meer zou herkennen, om vervolgens de verkoper een plaatje toe te sturen van hoe mooi het is geworden.

Hierna volgt een presentatie van de maskers die Aad in de loop der tijd heeft opgeknapt en waarvan hij mij foto’s toestuurde.

Translate »