Selecteer een pagina

Deze website

In de loop van 2008 is bij mij de behoefte ontstaan om een website te hebben, die ik zelf zou kunnen bijhouden en uitbreiden. Ik ben nooit een groot talent geweest op het gebied van ICT, dus daar had ik hulp bij nodig. Die hulp vond ik in de persoon van Stefan Visser. Stefan was als jochie, als vrijwilliger, bij het Reptilion gekomen en heeft voor mij een soort website “kapstok” gebouwd in Joomla. Op 21 januari 2009 werd de site: www.bart-laurens.nl online gezet. Vanaf het begin heeft de site veel bezoekers getrokken. Rechtsboven op iedere pagina was een teller zichtbaar die aangaf hoeveel bezoekers er per dag mijn website bezochten. Per dag telde hij enkel de unieke hits. 2 of meer keren per dag vanaf hetzelfde IP-adres naar mijn website gaan telde dus nooit meer dan 1 bezoeker. Op 27 mei 2009 waren er al 10.000 unieke hits. Op woensdag 18 januari 2011 stond de teller op 120.000.  Op zondag 28 juli 2013 werd een half miljoen hits bereikt en op 15 oktober 2015 ging de teller over de miljoen unieke hits. Voor mij een geweldige mijlpaal.

Op zondag 28 juli 2013 werd een half miljoen hits bereikt.

Op zondag 28 juli 2013 werd een half miljoen hits bereikt.

Op 15 oktober 2015 ging de teller over de miljoen unieke hits.

Op 15 oktober 2015 ging de teller over de miljoen unieke hits.

Maar door de jaren werd de website oud en rommelig. Hoewel het navigatie-systeem aan de linkerkant van de site wel duidelijk was, zat er geen logische structuur meer in. Lettertypes verschilden per pagina en soms zelfs binnen 1 pagina. Joomla ondersteunde op enig moment deze versie niet meer en er kwamen dus ook geen (veiligheids)updates meer beschikbaar. Stefan Visser is helaas volledig uit beeld verdwenen en dus ik ben op zoek gegaan naar iemand die mijn wensen begrijpt en in staat is mij te ondersteunen. Die iemand vond ik, na enige omzwervingen, in de persoon van Serge van Doesum. Na de Reptilion en Aqua Hollandia projecten hebben wij altijd contact met elkaar gehouden. Serge is eigenaar van het Adviesbureau Duodor Development en heeft mij geholpen deze nieuwe site in elkaar te steken. Omdat hij eigenlijk een echte programmeur is, was het werken met een systeem als WordPress niet helemaal zijn “ding”, maar hij is er wel voor me in gedoken omdat hij begrijpt dat ik straks zoveel mogelijk zelfstandig aan deze website wil kunnen doen. Inmiddels heeft hij WordPress uiteraard volledig onder de knie.

Deze nieuwe website is veel moderner en sluit beter aan bij social media als Twitter en Facebook. Ook geeft deze website veel meer mogelijkheden voor interactie met de bezoeker. Toen ik met Serge in zee ging had ik een aantal uitdrukkelijke randvoorwaarden:

1e Ik wilde heel graag een aan de oude website soortgelijke teller. (Dat is uiteindelijk niet gelukt).
2e Alle foto’s moeten “klikbaar” zijn waardoor ze daarna vergroot worden weergegeven.
3e Alle pagina’s moeten er gelijkvormig uitzien (uniform zijn) en hetzelfde lettertype gebruiken.
4e De website moet voor mij gemakkelijk uit te breiden en te onderhouden zijn.
5e De website moet zo goed mogelijk te lezen zijn op zowel tablet/tabloid en mobiele telefoon.

Dat alles is wel aardig gelukt. Deze website werkt op sommige punten anders dan de oude. De foto’s zijn nu betrekkelijk klein, maar door er op te klikken worden ze, de meeste in ieder geval, vergroot getoond. Door op het pijltje links boven te klikken gaat u terug naar de pagina waar u vandaan kwam.  Veel van de foto’s heb ik in galerijen gezet. Door op de navigatieknoppen te klikken wordt deze gestart en komt de volgende foto voor. Door het kruisje linksboven in de presentatie aan te klikken wordt de galerij weer gesloten.

Instructie foto

De galerijen moeten handmatig met de links en rechts van de foto aanwezige knoppen worden gestuurd. Links boven de foto zie je dan het X waarmee de presentatie kan worden beëindigd.

Wanneer u mij wat wilt vragen of wilt laten weten dan kunt u mij bereiken via het berichtenformulier dat u op iedere pagina kunt vinden en van daaruit versturen. Foto’s kunnen niet worden bijgesloten, maar wanneer u mij om mijn mailadres vraagt kan dat alsnog geregeld worden.

Na de nodige strubbelingen, WordPress levert hier en daar toch wel wat denkwerk op, kon deze website op 19 november 2015 online worden gezet. De teller heb ik helaas uiteindelijk moeten laten vervallen. Op de achtergrond kan ik de bezoekersaantallen echter zelf wel per dag controleren.

Translate »