Selecteer een pagina

Traditioneel gesneden beelden

Ik probeer op mijn website een beetje structuur aan te brengen door een zo logisch mogelijke indeling te maken. Na mijn inleiding maak ik de volgende hoofdgroepen: Traditioneel gesneden beelden, Art Deco beelden en Overige.
Traditioneel gesneden beelden zijn in mijn optiek de zoveel mogelijk naar traditie gesneden beelden en zo écht mogelijk. Daarmee bedoel ik conform de voorbeelden bij de tempels, maar ook mensen, dieren en situaties uit het dagelijks leven, allemaal zo natuurgetrouw mogelijk. Daaronder vallen dan ook de mythische voorstellingen, haarfijn uitgewerkt, zowel de goden als de priesters, zeemeerminnen en nymfen.

Mijn ‘kantoortje’ staat ook vol met beelden, waarvan de meeste toch wel traditioneel gesneden. Er wordt mij regelmatig gevraagd of ik dat allemaal zelf afstof. Mijn antwoord: “Ja natuurlijk, wie zou dat anders moeten doen?”

Bij de opstelling van mijn beelden in mijn collectie heb ik met deze indeling totaal geen rekening gehouden. De beelden staan rijp en groen, traditioneel en Art Deco, kriskras door mekaar. Hoewel er hier en daar wel kleine logische samenstellingen zijn te ontdekken.
In april 2021 heb ik een start gemaakt met het rubriceren en inventariseren van mijn collectie en is ieder beeld (voor zover ik bij ben) voor zien van een nummer dat correspondeert met een Excel lijst in de map ‘Houtsnijwerken eigen’ op mijn computer. Op dit moment (december 2021) telt mijn collectie meer dan 700 beelden, inclusief maskers en wandhangers.

De wand rechts in mijn woonkamer, wanneer je binnen komt, is aardig vol gehangen met prachtige monochrome kopjes. De zogenaamde ‘wandhangers’.

Mijn slaapkamer, die ik altijd mijn ‘slaaphok’ noem, is ook aangekleed met een paar fraaie gekleurde Barong maskers aan de wand. Goed tegen de boze geesten.

Translate »