Selecteer een pagina

Microgeoph. ramirezi

Wikipedia: “Deze dwergcichlide kan in een kleiner aquarium gehouden worden: minstens 60 cm is voldoende voor een koppel van deze visjes met wat karperzalmpjes. Maar een wat ruimer bemeten aquarium is natuurlijk altijd beter want karperzalmen zijn iets roofzuchtiger dan ze lijken. Het mag best flink verlicht zijn, maar zwakker licht vinden ze fijner, voorwaarde is dat er genoeg schuilplaatsen zijn in de vorm van hout of rotspartijen. Deze visjes houden van een zwakke stroming in het water. De watertemperatuur moet tussen 27 en 30 graden liggen, de hardheid (DH) tussen 4 en 12 en de zuurgraad of pH 6 tot 7. Het antennebaarsje wordt doorgaans maximaal een tot twee jaar oud. Het antennebaarsje is geen moeilijke kostganger, zowel droog als levend voer wordt graag gegeten.

Afwisselende voeding voor het antennebaarsje
Antennebaarsjes krijgen niet altijd wat ze van nature nodig hebben. Om de weerstand en de kleuren van deze aquariumvissen te verbeteren, is een afwisselend dieet nodig. Een basis van vissenvoeding voor antennebaarsjes kan het beste regelmatig afgewisseld worden met insecten, muggenlarven en ander levend voer.

Van Mikrogeophagus ramirezi (Antenne baarsje) heb ik wat mooie foto’s gemaakt die ik in de hieronder geplaatste galerij  wil laten zien.

Translate »