Selecteer een pagina

Hyph. ecuadoriensis

Wikipedia: “Hyphessobrycon ecuadoriensis is een straalvinnige vissensoort uit de familie van de karperzalmen (Characidae). De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1914 door Eigenmann & Henn.”  Zuur- en zachtwater minnende scholenvis uit de regenwouden van het Amazonegebied. Richt het aquarium in met een donkere bodem en stukken kienhout. De kleuren en het gedrag van de vissen komen het beste uit onder een gedempte belichting. Een schooltje van 5 tot 10 exemplaren is het minimum. Verder zijn het visjes die goed met andere vissen uit een zelfde habitat gehouden kunnen worden. Naast het bovenstaande, is een goede en voldoende voedering essentieel.

Voer speciaal voor Ecuador roodvinzalmen
 Deze roodvinzalm is een opvallende verschijning met zijn vale witte kleur en de fraaie rode staart. Zoals gezegd, een echte scholenvis. Hij is een alleseter, maar vissenvoer voor kleine aquariumvissen is een sterke basis voor het dieet van deze aquariumbewoner. Voer naast droogvoer, ook regelmatig fijn levend voer zoals watervlooien en muggenlarven. Eventueel zijn diepvriesvoeders daarvoor goede vervangers.

Van Hyphessobrycon ecuadoriensis heb ik wat mooie foto’s gemaakt die ik in de hieronder geplaatste galerij  wil laten zien.

Translate »