Selecteer een pagina

Presentatie deel 1

Titel van de presentatie: “En nu al een topsloot?”

Deze presentatie is er een door een liefhebber in hart en nieren, die al ruim 58 jaar lid van de N.B.A.T. is. Spreker is al vanaf zijn 8ste jaar met tropische aquaria bezig en werd op zijn 10e jaar jeugdlid van de Nederlandse Bond. Eerst bij de Apeldoornse vereniging Natura Docet, later bij Danio Rerio Delft en nu nog steeds bij Paluzee Zoetermeer.

Spreker heeft zich jarenlang intensief bezig gehouden met reptielen en amfibieën en ook met insecten en spinnen. Als uitvloeisel van zijn hobby is hij actief geweest om in Zoetermeer een reptielenhuis te realiseren: het Reptilion, later: Eco World. Helaas heeft dit prachtige natuureducatieve project uiteindelijk niet voldoende financiële steun gekregen van de gemeente. In februari 2007 besloot spreker definitief te stoppen met zijn terrarium activiteiten en besloot terug te keren naar zijn oude liefde: het tropisch gezelschapsaquarium (A1).
Omdat spreker niet van halve maatregelen houdt (en ook de ruimte had) heeft hij op zijn hobbykamer, de zolder, een groot aquarium gebouwd van 3.10 meter lang en met een bruto inhoud van circa 1.000 liter. Dit aquarium is het belangrijkste onderwerp van deze presentatie. Spreker begint met toch even aandacht te besteden aan een paar terrarium onderwerpen. Vervolgens laat hij een en ander zien van de aanleg in zijn tuin van een fraaie koivijver van circa 17 kuub. Daarna vertelt hij van alles over de bouw, de inrichting en het wel en wee met zijn enorme aquarium. Het formaat van deze bak zal menig liefhebber wel aanspreken. U ziet prachtige plantencombinaties, mooie vissen en u krijgt het verhaal verteld door een echte liefhebber !!!
Spreker heeft een prachtige en uitgebreide website die u nu alvast kunt bekijken: www.bart-laurens.nl en hij waardeert het wanneer u als reactie een berichtje in zijn gastenboek zou achterlaten. Deze website is inmiddels al door meer dan 1.000.000 bezoekers bekeken.

Kosten voor deze presentatie: € 70,00
Reiskosten: € 0,40 / km.

Voorwaarden:
Lees deze goed, anders hebben we mogelijk straks een probleem !!
De vereniging zorgt voor een scherm en een beamer.
Tevens zorgt de vereniging er voor dat er iemand is die de beamer ook kan bedienen.
De aanwezigheid van een laptop is handig, maar deze kan ook door spreker zelf worden meegebracht. Houd er echter rekening mee dat de laptop van spreker middels een HDMI-plug met de beamer kan worden verbonden. (Dus niet meer met de blauwe stekker).

Gefotografeerd 7 februari 2009, de dag van de districtskeuring dat jaar.

Gefotografeerd 7 februari 2009, de dag van de districtskeuring dat jaar.

 

 

Translate »