Selecteer een pagina

Blue Lagoon,

Blue Lagoon, Maassluis.

Een van de grotere reptielenzaken, die ik tot nu toe eigenlijk enkel van beurzen kende is Blue Lagoon. De medewerkers van de stand zijn daar altijd heel duidelijk herkenbaar en altijd bereid om een informatief praatje over de hobby te houden.
Drijvende kracht achter Blue Lagoon is Pieter Visser, eigenaar en oprichter van dit bedrijf. Voor Pieter begon zijn avontuur met een stage bij een bedrijf in Breda. Dat bedrijf heeft hij destijds overgenomen en in 1997 startte hij Blue Lagoon. Veel van de mensen met wie hij toen werkte zijn er nu nog en dat typeert gelijk de sfeer in zijn bedrijf.

Blue Lagoon Hoofdingang

De hoofdingang van het pand van Blue Lagoon.

Direct bij de ingang

Mooi zicht op de grote hoeveelheid standaard, “kant en klaar” terraria, eventueel aan te passen aan uw wensen.

De trap naar boven

Via een sfeervolle hal ga je naar de eerste etage, waar de winkel zich bevindt.Via een sfeervolle hal ga je naar de eerste etage, waar de winkel zich bevindt.

Direct bij binnenkomst

Daar aangekomen zijn de artikelen netjes in schappen in secties verdeeld.

Die sfeer is namelijk uitermate collegiaal en joviaal. Kameraadschappelijk is misschien een betere term. Hoewel het bedrijf uitermate professioneel oogt en zakelijk prima is opgezet, zie je Pieter op alle niveaus (letterlijk een figuurlijk) heen en weer rennen. Pieter is dan ook zoals hij zelf zegt: “geen denker, maar een doener”. Blue Lagoon is voor menig scholier inmiddels een aantrekkelijke stageplaats geweest. Pieter vertelt dat hij op jaarbasis inmiddels zo’n 60 stagiaires heeft. Dat is voorwaar niet weinig en hij voorziet daarmee in een belangrijke behoefte. Voor Pieter is de sfeer binnen zijn bedrijf van groot belang. Hij wil graag dat mensen het bij Blue Lagoon naar hun zin hebben. In de paar keer dat ik zijn bedrijf heb bezocht, meen ik te hebben gemerkt dat hij daar wel heel aardig in slaagt.

Blue Lagoon winkel 01

Een ruime keuze aan hulpmiddelen en decoratiematerialen.

Blue Lagoon winkel 02

Diverse “eilandjes” met verschillende artikelen en aanbiedingen.

Blue Lagoon winkel 03

Reptielen en amfibieën zijn overzichtelijk in grote aantallen goed verzorgde terraria ondergebracht.

Blue Lagoon winkel 04

Diverse baardagamen en daarachter enkele fraaie “groene” sfeervolle voorbeeld terraria.

Blue Lagoon winkel 05

Een overzichtelijke, ruime, glazen toonbank waarin diverse artikelen netjes liggen uitgestald.

Uiteraard heeft Blue Lagoon, zoals ieder modern bedrijf een website. De website is uitgebreid en geeft veel informatie. Zowel over de zaak, de webwinkel als over de beurzen waar het bedrijf aan deelneemt. Middels een terrarium designer is de liefhebber in staat om een eigen terrarium te ontwerpen dat door Blue Lagoon kan worden gebouwd. Er is een overzichtelijke beursagenda.

Blue Lagoon bakkenbouw 01

Een vrolijke Pieter, de “doener” bezig met de afbouw van een fraai terrarium.

Blue Lagoon bakkenbouw 02

Terraria kunnen met behulp van de terrariumdesigner worden aangevraagd en worden volledig aangepast aan uw specifieke wensen vervaardigd.

Onder het kopje Bibliotheek zijn verschillende onderwerpen te vinden. Er is een begin gemaakt met een verzameling foto’s, er wordt info gegeven over beregening- en vernevelingsystemen.

Jonge jacksoni

Jonge driehoorn kameleons (Trioceros jacksoni xanthalophus), in de winkel geboren, worden met zorg grootgebracht.

pijlgifkikkers

Dendrobatis tinctorius “alanis” , nakweek, wordt her en der bij serieuze kwekers ingekocht en te koop aangeboden.

Terrarium met agamen

Een fraai showterrarium met mooie Australische wateragamen (Intellagama lesueurii).

Tot slot is er ook een tab gewijd aan “positieflijsten”. Pieter start daar met: “Zoals u misschien wel weet ligt onze mooie terrariumhobby onder vuur. Lobbygroepen die tegen het houden van welk huisdier dan ook gekant zijn, hebben het op ons voorzien. Middels de zogenaamde positieflijsten die op dit moment door het ministerie van Economische Zaken gemaakt worden, proberen ze ons en andere dierhobbyisten hun passie te ontnemen.” Met deze tekst start Pieter zijn zorg over deze ontwikkeling. Wat dat betreft is Pieter ook niet erg hoopvol over de toekomst van de terrariumliefhebberij. Mensen met zeer beperkte kennis van reptielen en amfibieën gaan beslissen over onze hobby. Triest vindt ook hij.

Volwassen teju

Het huisdier van de zaak: Een Argentijnse zwartwitte teju (Tupinambis merianae). Tam, maar het blijft oppassen !!

Wateragame

Een nakweek vrouw van de Australische wateragame (Intellagama lesueurii).

Baardagame

Mooie volwassen oranje gekeelde baardagame (Pogona viticeps).

slang

De Californische koningsslang (Lampropeltis getulus californiae), mooie gemakkelijk houdbare slang.

Boa constrictor

Een fraaie Keizerboa (Boa constrictor imperator), die er op rekent bij zijn nieuwe baas in een wat groter terrarium met klimmogelijkheden terecht te komen.

Blue Lagoon is een echte reptielenspeciaalzaak en de liefhebber kan er alles vinden wat van zijn gading is. Verschillende vakken met verschillende gerelateerde producten staan keurig netjes uitgestald. Na een slechte ervaring met het zelf importeren van levende dieren is Pieter daar acuut mee gestopt en koopt zijn dieren in via de reguliere importeurs. Blue Lagoon biedt een uitgebreid assortiment voedseldieren. Hij heeft een speciale ruimte waar knaagdieren worden gehouden en gekweekt. Naast de gebruikelijke verschillende soorten en maten krekels verkoopt hij ook treksprinkhanen en bij gelegenheid ook andere insecten, waaronder de rupsen van de zijdevlinder. Deze zijn eiwitrijk en voedzaam en een welkome afwisseling op het menu.

Voedseldieren 01

Een afzonderlijke ruimte, goed geventileerd, waar de levende knaagdieren worden gehouden en gekweekt.

Voedseldieren 02

Levende witte muizen, het blijft een onvermijdelijk “noodzakelijk kwaad” in de terrariumliefhebberij.

Voedseldieren 03

De zojuist gearriveerde verse rupsen van de zijdemot worden over de verkoopbakjes verdeeld. Wekelijks gaan er grote aantallen over de toonbank.

Voedseldieren zijderupsen

Deze rupsen van de zijdemot (Bombyx moori) zijn eiwitrijk en voedzaam en een welkome afwisseling op het gebruikelijke aanbod van insecten.

Pieter heeft lang nagedacht over een ideaal ventilatiesysteem voor terraria en paludaria en heeft een eigen ontwerp uit laten voeren dat hij sinds kort in de door hem gebouwde terraria en paludaria toepast en waar hij uitermate tevreden over is. Het is compact en esthetisch bijzonder netjes. Technisch werkt het perfect. In combinatie met een strip LED-verlichting, die voor opstijgende warme lucht zorgt, blijft een vooruit helemaal droog. Daarnaast geeft het optisch een geweldig effect. Blue Lagoon levert unieke, kant en klare terraria en paludaria op maat en aangepast aan persoonlijke wensen, al dan niet uitgevoerd met een natuurlijk ogende en functionele en bij het biotoop behorende achterwand.

Waterschildpad

De waterpartij voor deze Chinese driekielschildpad (Chinemys reveesi) moet goed gefilterd worden om het water schoon en helder te houden.

Modderschildpad

Deze Muskusschildpad (Sternotherus odoratus) zou zich ook in wat ondieper water prima thuis voelen.

Langstaarthagedissen

Langstaarthagedissen (Takydromus sexlineatus) zijn bewoners van grasachtige gebieden. Het zijn momenteel populaire terrariumdieren.

Agame Hardoen

De hardoen (Laudakia stellio picea) vroeger moeilijk. Tegenwoordig goed te houden en wordt zelfs regelmatig gekweekt.

Een reptielenspeciaalzaak, waard om eens te gaan kijken. Pieter is actief en altijd bezig na te denken over praktische oplossingen die de terrariumhobby ten goede kunnen komen.

Blue Lagoon leveranciersingang

De achter uitgang van het pand en tevens toegang tot de werkplaats, waar de terraria worden vervaardigd en waar leveranciers kunnen aanbellen.

Om naar de website van De Blue Lagoon te gaan klik: hier.

Translate »