Selecteer een pagina

Apistogramma agazissi

Hobbykwekers: “Voor deze dwergcichlide is een aquarium nodig van minimaal 60 maar liever nog 80 centimeter. De bak donker inrichten met breedbladige planten en drijfplanten, zorg voor voldoende schuilplaatsen met bijvoorbeeld kienhoutwortels of halve kokosnoten. Het water filteren over turf. Ze zijn wel vrij gevoelig voor nitriet, nitraat en ammonium, dus een regelmatige waterverversing is aanbevolen, controleer ook regelmatig de waterwaardes. Het is een vreedzame vis, maar als ze een nest met jongen hebben, wordt het heel fel beschermd. Ieder mannetje heeft zijn eigen territorium, daarbinnen kunnen meerdere vrouwtjes leven, en elk vrouwtje heeft weer haar eigen plekje binnen het gebied van het mannetje.
Je kunt ze in een koppel houden, als het aquarium groot genoeg is kun je meerdere koppels houden. Het is een leuke, maar veeleisende vis die goede verzorging nodig heeft wat betreft het aquariumwater. Ze zwemmen in de onderste waterlagen.”

Welk voer hebben cichliden nodig?
Cichliden hebben zowel plantaardig als dierlijk voedsel nodig. Het juiste voer voor cichliden versterkt de kleuren van deze prachtige vis en verhoogt de weerstand. In het voer zit meestal knoflook, Spirulina en vitamine C verwerkt om de gezondheid van de cichliden te versterken.

Van deze soort heb ik wat mooie foto’s gemaakt die ik in de hieronder geplaatste galerij  laat zien.

 

Translate »