Selecteer een pagina

Sawbwa resplendens

Hobbykwekers: “Dit is eigenlijk een heel bijzondere vis, hij heeft namelijk géén schubben, vandaar zijn naam naakte Rasbora (Hoewel het géén Rasbora is). Een vreedzame, levendige scholenvis die veel vrije zwemruimte nodig heeft. hou ze niet met minder dan 12 daar dit een echte scholenvis is, zo niet zullen ze erg schuw zijn! in het wild komt hij voor in gigantische scholen. Ze zijn rustig en klein en daarom goed geschikt voor een klein aquarium. Het gezelschap zullen ook rustige vreedzame vissen moeten worden anders blijven de Sawbwas schuw en zult u er weinig van genieten. Net als Danio erythromicron , Microrasbora rubescens, Channa harcourtbutleri, Macrognathus caudiocellatus en Inlecypris auropurpureus hoort deze vis tot de endemische soorten die in de Inlé-meer in Myanmar(Birma) voorkomen. Het Inlé-meer ligt bij het stadje Nyaung Shwe in de zuidelijke Shan State. Het is 22 kilometer lang en 6 kilometer breed, en ligt op 1000 meter boven zeeniveau. Het meer is omgeven door moeraslanden, waarvan soms hele stukken over het meer drijven. Er blijken heel wat vissen endemisch te zijn in het meer. Van de 31 soorten vis die in het meer voorkomen zijn er 16 endemisch (komen alleen in dit meer voor).

Een oude bekende terug in mijn nieuwe aquarium. Via aquarium-planten.com eind november 2021. 7 Mannen en 5 vrouwen, voelen zich direct al na een uur thuis in hun nieuwe onderkomen. Het is een van de weinige schubloze vissen. Een echte scholenvis. Kunnen nog donkerder blauw van kleur worden. Houdt van beplanting en een rustige omgeving. Het verschil in kleur tussen mannen en vrouwen is opmerkelijk.

Goed voer voor de Sawbwa resplendens
Deze bijzondere vis heeft zowel zwemruimte als dichte beplanting nodig. De actieve scholenvis heeft daarnaast het juiste voedsel nodig voor de optimale weerstand en het tonen van de fraaie kleuren. Klein levend voer is het best geschikt voor deze aquariumvissen naast speciaal voer voor kleinere vissen.

Van deze soort heb ik wat mooie foto’s gemaakt die ik in de hieronder geplaatste galerij  wil laten zien.

Translate »