Selecteer een pagina

Henk Bretveld

Ik ben Henk Bretveld en ben al 35 jaar geïnteresseerd en liefhebber van met name het zogenaamde “gezelschapsaquarium”. Ook ik ben begonnen met een 60x30x30 aquarium en kwam al snel in contact met een aquariumvereniging. Hier leerde ik de kneepjes van het “vak” en kan ik zeggen dat ik inmiddels een fraai aquarium bezit met de afmetingen van 160x50x50. Ik ben een echte plantenliefhebber en mijn aquarium staat dan ook behoorlijk vol met verschillende soorten. Vooral het inrichten met kleur en blad verschillen en het proberen van nieuwe soorten vind ik geweldig. Mijn aquarium draait al vele jaren perfect en zonder alg. Regelmatig onderhoud en het bij voegen van planten meststoffen zorgen hiervoor. De laatste jaren ben ik ook aan het kweken met garnalen de zogenaamde bijtjes garnaal Caridina Serrata. In mijn aquarium zitten er ongeveer 150 en deze poetsen mijn aquarium brandschoon. Verder houd ik van kleine visjes deze passen “qua ruimte” beter in een aquarium en je kunt er dan ook wat meer houden dan als je werkt met grotere vissen.

Henk Bretveld 001
Henk Bretveld bij z’n bak die hij altijd nauwgezet onderhoudt en in topconditie houdt

Ik ben aangesloten bij de NBAT via aquariumvereniging Paluzee Zoetermeer te vinden onder www.paluzee.nl Hier vind je ook veel foto’s van mijn aquarium (in het foto album onder keuringen). Paluzee is een actieve vereniging met veel leuke avonden en waar men elkaar helpt door o.a. het ruilen van aquariumplanten. Binnen onze vereniging zitten veel top aquarianen en delen wij onze kennis met de andere leden.

Henk Bretveld 002
De bak van Henk in z’n geheel, fantastische subtiele details, kijk eens naar die roodwieren rechts

Een stukje veenkienhoutE
Een stukje veenkienhout, hier op de juiste plaats om een dieptewerking versterkend effect te hebben

Henk Bretveld 004
Kleine vissoorten: Blauwe kardinaaltjes (Paracheirodon simulans)

Riccia op kienkout

Het lijkt bijna op een bonsaiboompje, het is mos (Riccia) bevestigd op een stuk kienhout.

Bart Laurens: Henk Bretveld is een zeer deskundig aquariaan. Vanwege zijn langdurige bestuurswerk binnen de aquariumvereniging Paluzee heeft ook hij inmiddels een enorm netwerk. Henk werkt ook regelmatig mee aan een cursus aquariumhouden voor beginnende aquariumliefhebbers. Hij weet veel van waterbehandeling en algenbestrijding. Wie Henk een vraag zou willen stellen kan contact met hem opnemen door ( hier) te klikken.

Translate »