Selecteer een pagina

Aquarium-planten.com

Wie een mooi beplant aquarium wil realiseren, of dat nu een Hollandse plantenbak is, of een meer futuristische “scape”, zal over waterplanten moeten kunnen beschikken. Onze Nederlandse beplante aquaria “Dutch Style” zijn in de hele wereld bekend en er worden zelfs internationale wedstrijden georganiseerd waar deze categorie in vertegenwoordigd is.
Inmiddels is er via het internet over elk onderwerp, dus ook over ieder plantje, informatie te vinden. Alvorens die informatie als juist te beoordelen is het wel raadzaam om de bron te controleren. Op de verschillende forums kan iedere malloot elk antwoord geven en dat doet ie dan ook vaak.
Er zijn in Nederland meerdere gerenommeerde aquariumplantenkwekers en -importeurs, maar er zijn er weinig die zo toegankelijk zijn als Aquarium-planten.com. Het bedrijf bestaat al ruim 15 jaar en haar assortiment behoort tot de grootste van Europa. Via de website/webwinkel kunnen de planten besteld worden. Zij leveren niet enkel in Nederland, maar ook in Duitsland, Frankrijk, België, Oostenrijk, Denemarken, en Engeland. Voor hun meer specifieke voorwaarden verwijs ik naar hun website. Bestellingen worden normaliter verzonden, maar kunnen op zaterdagochtend ook worden opgehaald. Dat betekent dat aquarianen elkaar daar, vooral op zaterdagochtenden dan weleens tegen kunnen komen.

Het bedrijf Aquarium-planten.com is gevestigd in Honselersdijk, in een kassenomgeving.

Grote voorraden en dus keus uit decoratiematerialen voor het aquarium. Heel veel planten in droogcultuur.

Het is voor mij een genoegen en een eer dat dit bedrijf bereid bleek mijn website te sponsoren met een jaarlijkse financiële bijdrage. In ruil daarvoor zal ik koppelingen met het bedrijf in mijn plantenbeschrijvingen aanbrengen en zal ik hopelijk nog wat vaker dan tot nu toe plantenbeschrijvingen toevoegen aan het hoofdstuk aquariumplanten.

Nico importeert veel zelf en heeft daardoor vaak bijzondere soorten in de aanbieding. Nico (achter) in gesprek met Peter.

De taken binnen het bedrijf zijn vrij strikt gescheiden tussen Lilian en Nico, die als echtpaar samen het bedrijf samen runnen. Nico doet voornamelijk de vissen, import en verkoop. Lilian is een expert op het gebied van de waterplanten en zij beheerst deze “tak van sport”. Lilian benaderde mij eerder al eens omdat er behoefte bestaat aan complete plantenpakketten voor de startende liefhebber waarmee een aquarium volgens een inrichtingsschema in één keer kan worden beplant. Op dit moment zijn wij bezig deze pakketten nader uit te werken, maar mocht je er belangstelling voor hebben, informeer er dan nu al eens naar.

Op zaterdagmorgen kan het behoorlijk druk zijn vanwege al die klanten die hun spulletjes graag zelf komen halen. Meestal staat er dan wel een bakje koffie klaar en is er gelegenheid om het weer eens uitgebreid over de hobby te kunnen hebben.

Zodra er nieuwe aquariumplanten voor de markt beschikbaar komen is Aquarium-planten.com een voor de hand liggende webwinkel om eens te neuzen en deze te kunnen bestellen. Onlangs nog werd de witte gekweekte vorm van Ludwigia inclinata op de markt gebracht. Toen deze net verschenen kostten ze in Duitsland zo’n kleine 25 euro per takje. Nu zijn ze hier te bestellen voor € 3,95 per potje met 4 emerse stekken. Of je ze mooi vindt is een kwestie van smaak, maar het is wel iets nieuws en een ander kleurcontrast en over “natuurlijk” praten wij niet in een gezelschapsaquarium. Alle reden om deze website te bezoeken en het keurig naar diverse groepen gesorteerde plantenaanbod te bekijken.

Ludwigia inclinata “white” in emerse cultuur bij Aquarium-planten.com. Potje met elk 4 mooie stekken.

Het eerste wat de plant doet wanneer zij “submers gaat” is prachtige witte bladeren aanmaken. Op zich is dat een onnatuurlijke kleur. Het is dus nog de vraag hoe lang de plant dit gaat volhouden en hou bruikbaar deze plant op langere termijn zal zijn.

Aquarium-planten.com heeft al ruim 15 jaar, sinds de oprichting, het grootste assortiment aquarium planten van Europa. We also ship to Germany, France, Belgium, Austria, Denmark (vasteland), Luxembourg and Great Britain (vasteland). Het minimum bestelbedrag is € 10 exclusief verzendkosten.
Zij leveren in tegenstelling tot veel winkels een deel van ons assortiment planten ook submers. Deze worden gekweekt door onze leveranciers in Zuid-Oost Azië. Daarnaast werken zij samen met meerdere plantenkwekerijen in Nederland om altijd de beste prijs kwaliteit verhouding te garanderen.

Translate »