Presentatie deel 4

 

Titel van de presentatie: “Een Interland, België – Nederland“.

Deze presentatie geeft een verslag van een groep Belgische en Nederlandse vivariumliefhebbers die eens in de zoveel tijd bij elkaar op bezoek gaan om elkaars vivaria te bewonderen. Op 14 december was het zo ver. Op bezoek in België. Ons eerste adres daar was dat van Gianni Malfait  en zijn vrouw Griet Gremeaux, in Wevelgem , waar we op tijd 10.45u aankwamen. De hele Belgisch “club” was daar al verzameld en we werden hartelijk ontvangen. Voor mij was dit de eerste echte kennismaking met een aquarium “Japanse stijl” en ik moet zeggen dat de bak inspirerend overkwam.
Op de 2de bezoekplaats in Dadizele, zagen we het grote imposante aquarium van Kristof Vanhoutte, een aquarium van 2 kubieke meter, supergroot aquarium met maanvissen, bloedvlektetra’s en roodkopzalmen.
De 3de bezoekplaats betrof het aquarium van Rik Verhulst in Roeselare. Een nu nog jong ingericht gezelschapsaquarium dat de ergste problemen met algen inmiddels kennelijk al te boven was gekomen. Leuke technische details.
De 4de bezoekplaats betrof het paludarium van Bjorn Hoorelbeke in Koekelare. Een prachtige bak met een echte regenwoudsfeer.
De 5de en laatste bezoekplaats was die van Alain Debeer en Pierrette Bonte in Veurne, een prachtige 3 meter bak met als hoofdbewoners diamantzalmen en keizertetra’s. Beide soorten hadden zich in dit aquarium ongehinderd vermenigvuldigd en er zwommen enorme aantallen van beide soorten, in alle maten en stadia. Wij mochten een kijkje nemen in de technische ruimte, een kleine kelder achter en onder het aquarium. Hier staat een indrukwekkende installatie, een prachtig biologisch filter inbegrepen.

Op zaterdag 7 maart 2015 was het tegenbezoek van onze Belgische vrienden, bij wie wij hiervoor dus op bezoek zijn geweest. Niels van Roon had de organisatie op zich genomen en had een mooi programma samengesteld. Op zich lagen de te bezoeken aquarium-adressen wel een flink stuk uit elkaar. Voor de Belgen was het een forse en vroege rit naar Den Helder.
Het door Niels gemaakte schema zag er als volgt uit: Start om 09.30u in Den Helder om daar het A1 (gezelschapsaquarium) van Niels van Roon te bekijken. Om 10.30u ook in Den Helder op bezoek bij Henk Steenwijk, eveneens een A1.
Vervolgens afzakken naar Alkmaar om daar twee adressen te bezoeken. Om te beginnen om 12.00u Raymond Duindam, A1 en landskampioen 2014. Daarna om 13.00u een bezoek aan de familie Vierhout waar een A2 (speciaal aquarium) en een paludarium te zien zouden zijn.
Om 14.45u stond een bezoek aan Ronald Buijsman in Noordwijker-hout op het programma waar volgens het programma een “binnentuin” kon worden bezichtigd.
Daarna naar Zoetermeer om daar om 16.15u bij spreker  te zijn en om 17.00u bij Willem en Fred van Wezel, waar hun A1 aquaria op 1 adres te zien zouden zijn. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk uit eten bij Eten en Zo, wat bij mij eigenlijk vlak om de hoek is. Willem had daar voor de hele groep, 18 man, gereserveerd om 18.00u.

Aan de hand van de foto’s die hij maakte tijdens deze twee ontmoetingen doet spreker zijn verslag.

Het grote indrukwekkende aquarium van Kristof Vanhoutte, een aquarium van 2 kubieke meter.

Het grote indrukwekkende aquarium van Kristof Vanhoutte, een aquarium van 2 kubieke meter.

Kosten voor deze presentatie: € 60,00
Reiskosten: € 0,40 / km.

Voorwaarden:
Lees deze goed, anders hebben we mogelijk straks een probleem !!
De vereniging zorgt voor een scherm en een beamer.
Tevens zorgt de vereniging er voor dat er iemand is die de beamer ook kan bedienen.
De aanwezigheid van een laptop is handig, maar deze kan ook door spreker zelf worden meegebracht. Houd er echter rekening mee dat de laptop van spreker middels een HDMI-plug met de beamer kan worden verbonden. (Dus niet meer met de blauwe stekker).

 

Translate »