Presentatie deel 2

Titel van presentatie: “Een grote bak gemakkelijker?”

Tijdens de gesprekken over de aquariumliefhebberij wordt al gauw geopperd: “Een groot aquarium is veel gemakkelijker dan een klein bakje.”
Waarom?/Waardoor?: Veel stabieler, dus veel minder problemen. Bart Laurens heeft ruim 12 jaren een 1.000 liter aquarium gehad, met de respectabele afmetingen 310 x 65 (diep) x 50 (hoog) cm. Niet echt een klein bakkie.
Spreker heeft in al die jaren natuurlijk verschillende zowel positieve als negatieve ervaringen opgedaan. De eerste twee jaren ging zijn bak “als een speer” !! Leuke resultaten bij de keuringen. 2007: 2e plaats verenigingskeuring. 2008: 2e plaats district en 2008: 1e plaats verenigingskeuring. 2009: 1e plaats district ZHN. Inmiddels is Bart in het bezit van het “Ere diploma certificaat goud” van de NBAT.
Daarna ging het opeens bergafwaarts met de kwaliteit van zijn aquarium en van deelname aan de landelijke keuring werd daarom door Bart afgezien. Toen volgde een jaar van vechten tegen de algen. Met heel veel moeite en zorg kwam de bak toch nog net op het juiste moment weer op niveau. Inmiddels had Bart de overstap gemaakt van Danio Rerio Delft naar Paluzee Zoetermeer. Resultaat van de verenigingskeuring 2009: 3e plaats.
Bart vergelijkt zijn aquarium graag met een groot schip. Een klein bootje is licht bestuurbaar en gemakkelijk wendbaar. Een groot schip is log en het kost veel energie om van een eenmaal ingeslagen koers af te wijken.
Spreker begon aan zijn grote aquarium het het idee van: “Dan heb ik een mooie grote bak, waar ik lekker uren voor op mijn kont kan gaan zitten om ernaar te kijken”. Een soort breedbeeldtelevisie met permanent natuurprogramma. Spreker heeft wel meer dan 50 jaren allerlei vivarium-ervaring, maar nog nooit haalde hij een project in huis waar hij zoveel tijd, geld en energie in heeft moeten steken, als in deze bak. In tijden dat het goed gaat is dat alles meer dan de moeite waard, maar wanneer het tegen zit, zeg dan nooit tegen hem dat “een grote bak veel gemakkelijker is dan een klein bakkie !!”
Tijdens deze presentatie neemt Bart Laurens u aan de hand van zijn eigen aquarium mee langs veel verschillende onderwerpen die betrekking hebben op onze liefhebberij, waardoor dit weer een zeer gevarieerde presentatie wordt.

Kosten voor deze presentatie: € 60,00
Reiskosten: € 0,40 / km.

Voorwaarden:
Lees deze goed, anders hebben we mogelijk straks een probleem !!
De vereniging zorgt voor een scherm en een beamer.
Tevens zorgt de vereniging er voor dat er iemand is die de beamer ook kan bedienen.
De aanwezigheid van een laptop is handig, maar deze kan ook door spreker zelf worden meegebracht. Houd er echter rekening mee dat de laptop van spreker middels een HDMI-plug met de beamer kan worden verbonden. (Dus niet meer met de blauwe stekker).

Gefotografeerd op 21 oktober 2013.

Gefotografeerd op 21 oktober 2013.

 

 

Translate »