AquaVaria Vianen

Introplaatje
De sporthal in Vianen waar de AquaVariabeurs van 2015 plaatsvond.

Zaterdag 24 oktober 2015 was de Bondsdag van de N.B.A.T. in combinatie met de aquariumbeurs AquaVaria in Vianen. Tijdens deze Bondsdag zou de bekendmaking van de winnaars van de landelijke huiskeuring bekend worden gemaakt. Binnen het programma van de beurs zou dan tevens een internationale Discusvissen show en wedstrijd plaatsvinden. Willem van Wezel had mij uitgenodigd om samen met Fred en Cor de Wit naar Vianen te gaan en Cor de Wit zou rijden.

Zo gezegd zo gedaan en ruim op tijd waren wij in Vianen. De beurs werd gehouden in een sportcomplex en om in de betreffende hal te komen moest je naar beneden. Daar bleek dat je met je Bondsservicekaart niet gratis naar binnen kon. Iedereen moest gewoon een kaartje kopen. Het feit dat veel leden van de N.B.A.T. zich hierin hebben vergist bewijst dat dit onvoldoende duidelijk met de leden was gecommuniceerd. Maar goed, kaartje gekocht en stempeltje op de hand en je kon daarna probleemloos in en uit lopen.

De beurs was afwisselend en leuk. Er was op aquariumgebied van alles te koop, maar ik blijf toch wat weerstand voelen tegen het in grote hoeveelheden aanbieden van vissen in plastic zakjes met zuurstof. Ik ben zelf geen groot discusvissen fan, maar het was op zich toch wel leuk om die enorme verscheidenheid aan kleurvarianten eens bij elkaar te zien. Later op de dag was er  een prijsuitreiking, maar die heb ik aan me voorbij laten gaan.

Heel veel kleurvarianten van de discusvis bij elkaar te zien.

Om 11.15u was er een presentatie in de zaal van de N.B.A.T. van alle A1-bakken die hadden meegedaan aan de landelijke keuring. Om 15.00u zou hiervan de uitslag zijn. Op zich altijd gaaf om de top aquaria van Nederland eens op een rijtje te zien. De uitslag was voor Willem een lichte teleurstelling. Hij werd 9e en vond dat beneden zijn verwachtingen. Raymond Duindam werd voor de tweede keer op rij 1e en dus prolongerend Nederlands kampioen. Van harte gefeliciteerd !! Alles met elkaar was het een uitermate genoeglijke dag uit en heb ik mij daar uitstekend vermaakt.

Hieronder een impressie van de AquaVaria beurs.

Een website met vooral heel veel terrarium-, aquarium- en vijverinformatie

Translate »