Welkom op mijn website

Ik heb in de loop der jaren wel wat kennis en ervaring opgedaan op het gebied van het houden en verzorgen van exotische koudbloedige dieren in terrariums, aquariums en andere vivariums, al zeg ik het zelf. Ook ben ik geïnteresseerd in mineralen, hoewel ik niet meer actief verzamel. De laatste jaren verzamel ik oude Indische, vooral Balinese, houtsnijwerken. Ik deel graag mijn kennis en vind het leuk om in contact te komen met enthousiaste medehobbyisten of -verzamelaars.

Mijn nieuwe 200x50x50 cm aquarium. Aan de rechterkant is 15 cm gebruikt om een biologisch voorfilter te realiseren. De bak wordt 100% verlicht middels LED.

Op deze website staat een schat aan informatie over reptielen, amfibieën, vissen, spinnen en insecten. Hoofdzakelijk eigen ervaringen met dieren die ik in de loop der tijd gehouden heb. Veel info over houtsnijwerken met mooie plaatjes. Daarnaast enkele van mijn reiservaringen. Deze website staat boordevol tips, bronnen en links naar meer informatie.

Begin 2019 heeft er een ingrijpende verandering plaatsgevonden in mijn privé situatie. Als gevolg daarvan ben ik verhuisd, is eerder de vijver al opgeruimd en is het grote aquarium op zolder afgebroken en opgeruimd, de woning verkocht. Per 1 april 2019 bewoon ik een driekamerflat in Rokkeveen Zoetermeer, boven het winkelcentrum daar. In mijn huidige situatie een ideale locatie. Mijn nieuwe aquarium ‘draait’ inmiddels alweer vanaf maart 2020 en gaat (onder volledige LED-verlichting) de goede kant op. Mijn woning lijkt een heel klein beetje op een Balinese houtsnijwerken galerie.

Een deel van de inrichting van de woonkamer in mijn nieuwe woning.

Er zijn regelmatig mensen die mij een vraag willen stellen, beelden willen aanbieden, foto’s willen doorsturen, en willen dat ik reageer. Mijn mailadres: bartl@xs4all.nl .

Inmiddels zijn we in oktober 2021 en zijn er heel wat beelden bij gekomen. Een plekje vinden voor een nieuw beeld wordt een uitdaging !!

Translate »