Selecteer een pagina

Eerste paasdag, 1 april 2018, het leek wel een grap, maar dat was ’t niet. De reptielenbeurs in Houten was gewoon daadwerkelijk op deze datum georganiseerd. Met een klein beetje de verwachting dat het op zo’n dag misschien wat rustiger zou zijn, vertrokken Danny Verlinden en ik rond 09.30u vanuit Zoetermeer richting Houten om daar weer rond te kijken en te zien of er in het reptielenwereldje nog wat verrassends te zien zou zijn. Bij de hal aangekomen, bleek dat er voor de kassa’s al twee enorme rijen wachtende mensen stonden. Het leek alsof heel reptielenminnend Nederland de gelegenheid had gegrepen om massaal deze beurs te bezoeken.

Blue Lagoon uit Maassluis is altijd ruim vertegenwoordigd op de reptielenbeurs in Houten.

Kort samengevat verschilde deze beurs weinig van andere reptielenbeurzen in Houten. Maar het is altijd een voor Nederland grote beurs met aanbod vanuit verschillende delen van Europa. Enorme hoeveelheden allerlei vormen balpythons, baardagamen, een flinke variëteit aan andere hagedissen en slangen, pijlgifkikkers (vrijwel allemaal nakweek), voedselinsecten en knaagdieren (zowel levend als diepvries) en een enorm aanbod aan technische hulpmiddelen en de terraria zelf.

Hier worden allerlei verschillende soorten kameleons aangeboden. De laatste jaren zijn er veel soorten kameleons te zien en te koop op deze beurs.

Blue Lagoon uit Maassluis was prominent aanwezig met diverse stands. Een actieve Pieter, die maar net even tijd had om mij een handje te drukken. Indrukwekkend hoe deze gerenommeerde reptielenzaak haar stempel op deze beurs weet te drukken. Het was maar goed dat Danny en ik een ontmoetingsplaats hadden afgesproken om elkaar op een bepaalde tijd weer te kunnen terug vinden, want ik heb hem gedurende mijn wandeling door de hal niet meer gezien.

Marco Burgers prepareert zijn insecten zelf en biedt ze aan in decoratieve, nette lijstjes. Michael Evers en zijn zoon helpen regelmatig bij de verkoop van de geprepareerde insecten.

Toen we mekaar weer troffen in de entreehal, bleek dat Danny een mooie slangenhalsschildpad had gekocht voor bij zijn twee mannen die hij van deze soort al had. Daarna zijn we weer even terug gegaan naar de stand van Arjan de Weger en Marco Burgers, waar we al vele jaren lang plezierig contact mee hebben. Leuk was om daar Michael Evers ook te ontmoeten, die net als de beide andere heren nog vrijwilliger was bij het Reptilion in Zoetermeer.

Uitgebreid assortiment planten voor het paludarium en regenwoudterrarium. Technische hulpmiddelen voor in de kikkerbakken en paludaria. Stoomapparaat dat mist nabootst en een hoge luchtvochtigheid levert.

De drukte tijdens deze beurs maakte het soms moeilijk om bij alle stands goed te kunnen kijken. Maar ik heb toch wel weer een aardig aantal foto’s kunnen maken.
Wie alle foto’s die ik heb gemaakt wil zien klikt: (hier)

Hoewel boeken door het internet een beetje van de markt worden verdrongen zijn er nog heel veel titels voor allerlei verschillende doelgroepen beschikbaar.
Translate »