Selecteer een pagina

Na de Vivariumbeurs het afgelopen weekend van 18 en 19 november 2017, is er de zondag van het volgende weekend, 26 november, de reptielenbeurs in Houten. Hoewel ik nu al 10 jaar geen terraria, insectaria of spinnenbakjes meer in huis heb, trekt deze kant van de vivariumliefhebberij mij nog logischerwijze steeds.

Veel eerder al had ik met Danny Verlinden afgesproken om weer eens samen naar deze beurs te gaan. Dus, zo geschiedde. Na een parkeerplekje gevonden te hebben viel het tegen dat we nog betrekkelijk lang moesten wachten voordat we bij de kassa’s waren. Het lijkt me slim om volgende keer maar gewoon via internet een kaartje te kopen. Het was behoorlijk druk op de beurs en we spraken af elkaar over een uur in de hal bij de boeken weer te treffen.

Het was behoorlijk druk en er stond een flinke rij voor de kassa’s.

Wanneer je op zo’n beurs enkel als kijker rondloopt kan je heel selectief te werk gaan en de stands die voor jou geen relevante zaken aanbieden gewoon overslaan. Dat kan natuurlijk altijd, maar ik heb dus geen behoefte meer aan allerlei terrariumtechniek, alhoewel het wel leuk is om ook wat dat betreft een beetje bij te blijven. Ook voedseldieren zijn voor mij niet echt interessant meer.

Ook deze terraria stonden te koop. Aanbetalen, reserveren en aan het eind van het beursbezoek ophalen.

Gelijk het eerste pad linksaf ingaand stuitte je op de imposante ruimte die bezet werd door Blue-Lagoon uit Maassluis. Blue Lagoon is één van Nederlands grootste reptielenwinkels, met meer dan 250m² aan winkelvloeroppervlakte. Eigenaar Pieter Visser liep druk heen en weer om klanten te woord te staan en te helpen. Toen hij mij zag nam hij toch even de moeite om mij te groeten en vertelde dat het extra druk was deze keer doordat twee medewerkers van hem op de ontbraken. Alles met elkaar leek de stand goed bezocht en hij leek niet ontevreden.

De opmerkelijk grote en goed gesorteerde stand van Blue Lagoon uit Maassluis.

Even doorlopend stuitte ik op de stand van de Exocrawlers van Marco Burgers en Arjan de Weger. Marco vertelde dat hij heel wat inspanning had moeten verrichten om de verkooptafel toch weer vol te krijgen, omdat de Vivariumbeurs een aanzienlijk deel van zijn voorraad had opgeslokt. Op zich niks mis mee maar je wilt op de volgende beurs toch ook weer goed voor de dag komen.

De decoratieve en fraaie geprepareerde insecten van Exocrawlers.

Deze beurs kent standhouders die uit allerlei delen van Europa komen en je hoort er ook verschillende talen spreken. Het aanbod is zeer divers, maar er zijn toch altijd weer enorme aantallen balpythons in allerlei verschillende kleurvariëteiten, daarnaast de baardagamen, kameleons, pijlgifkikkers en ik heb meerdere tafels met flinke assortimenten vogelspinnen gezien.

Ze zijn zo wel goed te zien, maar of de kameleons het op deze manier heel erg naar hun zin hebben vraag ik me soms af. Maar ja ze kunnen in ieder geval nog op een takje zitten. Dat kunnen veel andere dieren in doosjes plat op de tafel niet.

Ik blijf altijd even hangen bij de stand van Quolibet om daar even met Jean Paul Groen te praten. Meestal zijn daar wel een paar prachtige grote teju’s te bewonderen.

Een prachtige teju van Quolibet. Ik heb nog even met Jean Paul Groen kunnen praten.

Aan het eind van de hal liep ik tegen de stand van de Stichting doelgroep Groene Leguanen aan. De doelgroep Groene Leguanen is in 1986 in Blijdorp opgericht. Ik was een van de initiatiefnemers hiervoor. De twee mensen die de stand bemanden zeiden mij te herkennen en te weten dat ik een van de oprichters was. Na twee keer door de hal te hebben gewandeld hielden Danny en ik het weer voor gezien. Het was leuk ook de activiteiten met betrekking tot de handel in reptielen weer eens te bekijken. Dat gaan we in de toekomst zeker nog wel weer eens doen.

Mooie plantjes, voor het tropisch regenwoud terrarium, voor het paludarium, of gewoon voor een tropische kas. Veel aanbieders van balpythons. Veel kijkers, weinig kopers, misschien wat later op de dag. De mensen willen eerst rondkijken.

Wie alle foto’s wil zien die ik tijdens deze beurs gemaakt heb (ruim 100) klik: (hier)

Translate »