Selecteer een pagina

In 2015 behaalde ik in de internationale scaping contest van AGA: “Dutch style”, de 3e prijs. In 2016 vergat ik foto’s in te sturen en toen ik eraan dacht was ik te laat.

Het was rond begin oktober 2016 dat ik van Tom Barr op Facebook de vraag kreeg of ik iemand wist die mogelijk eind april 2017 tijdens de Aquatic Gardeners Association (AGA) in Denver Colorado, een korte presentatie zou willen/kunnen geven over het “Dutch Style Aquarium”. Toen ik heel voorzichtig opperde dat ik dat wel zou willen doen, ging Tom daar direct heel serieus op in. Hij heeft mijn naam voorgelegd aan het bestuur van de AGA en het duurde even voordat ik uitsluitsel kreeg. Tussendoor vertelde Tom dat het de bedoeling was dat ik deze presentatie daarna ook nog in San Francisco en in Seattle zou geven.

Zo stond mijn bak er toen bij.

Op 29 november 2016 ontving ik een bericht van Cheryl Rogers: “Hello, please contact me about possibly speaking at the Aquatic Gardeners Association 2017 Convention in Denver, Colorado on April 28-30 and possibly at one or two other clubs after that weekend or before. Thanks, Cheryl.”

Ik heb de vraag even laten bezinken alvorens te reageren, maar uiteindelijk is dit een kans die ik niet wil laten schieten en inmiddels zijn er afspraken gemaakt.

Op 2 december reageerde Cheryl op mijn bevestiging: “Excellent news! We would also very much like to hear how Dutch aquascaping differs from other aquascaping, touching on the rules and expectations. We are trying each year to improve the Dutch Aquascape category in the AGA International Aquascaping Contest, but it has been slow to start.

Now that we have your confirmation, Kathy Olson (Greater Seattle Aquarium Society)  and Tom (San Francisco Bay Area Aquatic Plant Society) and I (AGA) will work out the details and get back to you. I can tell you for our part that AGA will pay for your flight, hotel room, field trip, banquet, and any other convention events in which you wish to participate. More to come soon.

Behoorlijke afstanden tussen de plaatsen waar ik mijn presentaties mag geven.

I imagine that you would want to fly in to Denver Wednesday, April 26 to give yourself a day to adjust to the time change and see something of Denver.”

Inmiddels heb ik gezien dat mijn naam al is toegevoegd aan de info over de AGA conventie. Voor wat betreft de rest van het programma kreeg ik van Cheryl de volgende informatie: “Here is what I suggest, within a day or so: Monday 1 May travel from Denver to California. 2-6 May visit California (it’s a big place) and speak in San Fransisco at their meeting. Friday 5 May. 6 or 7 May travel to Seattle and speak at their meeting. Tuesday 9 May, traveling home shortly thereafter depending on your desires and sightseeing/visiting opportunities in Seattle.” Tom heeft mij gevraagd om op 6 mei ook nog een presentatie te geven voor de vereniging in Sacramento. Tom heeft mij toegezegd om in de tussenliggende dagen mij zoveel mogelijk mooie plekken in Californië te laten zien.

Naast dat ik van 28 februari t/m 11 februari 2017 samen met Leo Romberg naar Bali ga, volgt daarna dus eind april dit geweldige Amerikaanse avontuur.

Translate »