Selecteer een pagina
Raymond Duindam, 7 maart 2015.

Tijdens het tegenbezoek van de Belgen op 7 maart 2015 zag ik deze plant voor het laatst in de bak van Raymond Duindam.

Een plant die ik vroeger al eens had, maar die ik na een algenprobleem ben kwijtgeraakt is: Ludwigia inclinata verticillata ‘cuba’. Een hele “mond vol” maar ook een hele mooie plant. In de tijd dat ik em had deed ie ’t ook heel erg goed in mijn aquarium. Zo goed, dat Christel Kasselmann er destijds een foto van maakte en in haar boek “Aquariumplanten” plaatste. Daarna ben ik er een hele tijd naar op zoek geweest. Tijdens het tegenbezoek van de Belgen op 7 maart 2015 zag ik deze plant voor het laatst in de bak van Raymond Duindam. Op 20 juni 2016 ontving ik van Jaap Liefting een berichtje op Facebook: “Als je gaat snoeien maak dan een paar gaten want ik heb Aponogeton robinsonii en Ludwigia inclinata verticillata ‘cuba’ als je interesse hebt.” Nou staat mijn bak meestal aardig bomvol, maar voor deze planten wilde ik graag ruimte maken om die weer in ere te herstellen. Vervolgens heb ik aan de achterkant van het veld Blyxza japonica wat ruimte gemaakt naast de Ammannia gracilis en Jaap is de planten komen brengen. Ik had eerder al eens een paar stekjes van hem gekregen dus het is afwachten wat deze plant in mijn aquarium nu gaat doen. Voor meer info over deze plant klik: (hier).

Ludwigia inclinata verticillata 'cuba', zoals ik deze in 2008 in mijn aquarium had staan.

Ludwigia inclinata verticillata ‘cuba’, zoals ik deze in 2008 in mijn aquarium had staan.

 

Translate »