Selecteer een pagina
Aquarium-Planten.com

De groothandel is het webwinkelbedrijf Aquarium-Planten.com van Nico en Lilian.

Al tijdenlang gaan Willem van Wezel, Cor de Wit en soms Jacques de Jong of zijn zoon Fred naar Honselersdijk naar “de groothandel” zoals Willem dat dan uitdrukt. De laatste tijd ga ik zo nu en dan wel eens mee. De groothandel is het webwinkelbedrijf Aquarium-Planten.com van Nico en Lilian. Op zaterdagochtend stellen zij hun bedrijf open voor particulieren en ondanks dat je er even voor in de auto moet, is het inmiddels een soort hobbyontmoetingsplek geworden voor steeds meer aquariumliefhebbers. De koffie staat er altijd klaar en deze plaats vervult steeds meer de functie van een informeel clubhuis voor aquariumliefhebbers die daar ook nog eens goedkoop aan plantjes en vissen kunnen komen. Als je geluk hebt tref je er Wim Tomey aan die hier al vele zaterdagen ook z’n bijna vaste stek heeft.

Wim Tomey

Als je geluk hebt tref je er Wim Tomey. Hij zegt zelf: “Het komt erop neer dat ik mij momenteel bevind in een gezondheidscrisis die mogelijk nog voor het einde van het jaar of begin volgend jaar wel eens fataal zou kunnen zijn. We zullen er voor vechten om nog te mogen blijven, dus afwachten maar. Ik werk nog steeds hard, schrijf artikelen. Fotografeer en ben bezig met een extra spectaculaire voordracht getiteld “Wachten op de zon” (voor de pauze) en daarna komt het deel “Wachtend op de Maan” Of ik ooit in gelegenheid zal zijn deze voordracht te realiseren staat geschreven in de sterren”.

Vandaag, 14 mei 2016, was hij er ook weer en vertelde hij het een en ander rondom de ernstige problemen met zijn gezondheid. Tussen nu en 2 weken wordt er een aantal cruciale beslissingen genomen met betrekking tot zijn gezondheid en een operatie die, volgens zijn eigen zeggen, zullen bepalen of hij er eind van het jaar nog is. Dat is best wel heftig en ik wens hem en zijn vrouw Marcha dan ook alle sterkte.

Het is altijd een plezier om in de kassen van Aquarium-Planten.com te mogen rondkijken, kijk maar eens op hun website onder “over ons”, waar een leuke fotoserie te zien is die heel goed weergeeft wat daar op het gebied van aquariumplanten in droogcultuur (emers) wordt gedaan. Wat betreft het assortiment vissen hebben de eigenaren een paar stappen terug gedaan, maar doordat ze zelf importeren zijn er regelmatig opvallende en bijzondere vissoorten te vinden. Vaak zijn die vissen op de zaterdagen helemaal niet duur. Ik vond er vandaag een Rhinogobiusachtig visje dat ik niet eerder had gezien en waarvan Nico de naam ook niet wist. Ik heb er een mannetje met twee vrouwtjes van meegenomen voor de prijs van 2 euro per stuk.

Een opvallend donker gekleurde roodoogkikker.

Een opvallend donker gekleurde roodoogkikker.

Na hier een dik uur te hebben rondgekeken zijn Cor de Wit, Jacques de Jong, Willem van Wezel en ik weer verder gegaan en zijn we eerst even langs De Vogelkelder gereden. Daar hebben we een “snel rondje” gedaan. Met name de vissen– en de reptielenwereld hebben we goed bekeken. Vooral Willem was onder de indruk van wat hij daar aantrof en is zeker van plan er met zijn vrouw Gonny binnenkort naar terug te gaan. Alles met elkaar was het weer een goed besteedde, gezellige ochtend.

 

 

Translate »