Selecteer een pagina

Ook alweer na zo’n twee maanden, waarin er zowel voor mijzelf als voor Jan Huybers van Avonturia De Vogelkelder, het een en ander aan gezondheidsproblemen waren gepasseerd, kon ik weer eens bij Jan op bezoek. Na vooraf even gevraagd te hebben of hij op de zaak aanwezig zou zijn sprak ik met hem af rond 13.00u die kant weer eens op te komen. Ik was er netjes op tijd.  Bij het binnenkomen kon ik er niet omheen om even bij de uilen te kijken die kennelijk net gevoederd waren. Even later trof ik Jan  aan in “de Reptielen Wereld”. Hij kwam direct naar me toe en nodigde me uit om een broodje te eten in hun restaurant “De Oehoe”. Tot mijn verrassing trof ik daar ook het gezin De Weger aan: Arjan, Danielle en hun beide dochters.

Avonturia De Vogelkelder

Bij het binnenkomen kon ik er niet omheen om even bij de uilen te kijken die kennelijk net gevoederd waren.

Na heel even de wederzijdse gezondheidssituaties doorgesproken te hebben vervielen we weer eens in onze verbazing over hoe wij zoveel jaren naast elkaar gefunctioneerd hebben, zonder elkaar ooit te hebben ontmoet. Toch blijken wij een groot aantal gemeenschappelijke vrienden en kennissen te hebben waarmee het contact soms tot meer dan 40 jaar terug gaat. Op dit moment hebben Jan en ik een uitermate plezierige “klik” met elkaar.

Jan is een echte “familyman” en hij is dolgelukkig dat zijn beide zonen Jimmy en Donald de liefde voor zijn passie hebben overgenomen. Beide zonen zijn op basis van gelijkheid betrokken bij het bedrijf. Op dit moment is Jan en zijn team druk doende met allerlei renovaties en uitbreidingen in het bedrijf. Het naastgelegen pand werd overgenomen en op dit moment zijn er ingrijpende veranderingen in de maak. Daarnaast zijn er eigen lijnen producten die ook op de Europese markt heel goed hun weg blijken te vinden. De Vissenwereld loopt boven verwachting goed en ook voor wat betreft deze afdeling zijn er aanzienlijke uitbreidingen gepland. Hoewel Jan van mijn leeftijd is en dus de pensioengerechtigde leeftijd al een tijdje geleden heeft bereikt, zit hij nog boordevol plannen en ideeën die hij nog heel graag gerealiseerd zou zien.

De Vissenwereld loopt boven verwachting goed en ook voor wat betreft deze afdeling zijn er aanzienlijke uitbreidingen gepland.

De Vissenwereld loopt boven verwachting goed en ook voor wat betreft deze afdeling zijn er aanzienlijke uitbreidingen gepland.

Voor mijzelf is het altijd een “uitje” om bij De Vogelkelder rond te lopen. Ik zie er iedere keer wel wat nieuws of bijzonders. Vandaag heeft Jan me achter de schermen laten kijken naar de stand van zaken voor wat betreft de verbouwingen en ik was verrast en geïmponeerd door wat daar allemaal gebeurt. Maar ook wat meer op detail heb ik leuke dingen gezien. Onder meer een paar hele mooie blauwe wandelende takken. Wanneer deze zich bedreigd voelen of willen imponeren kunnen ze, in ieder geval de mannetjes, mooie kleine rode vleugels laten zien. Ook was er een mooie zwarte wandelende tak met felle gele ogen. De namen heb ik nog niet kunnen achterhalen, maar dat komt vast nog wel.

Avonturia De Vogelkelder

Onder meer een paar hele mooie blauwe wandelende takken.

Avonturia De Vogelkelder

Wanneer deze zich bedreigd voelen of willen imponeren kunnen ze, in ieder geval de mannetjes, mooie kleine rode vleugels laten zien.

Avonturia De Vogelkelder

Ook was er een mooie zwarte wandelende tak met felle gele ogen.

Om een uur of drie ging ik weer naar huis. Het was heel plezierig om even bijgepraat te hebben. Graag tot volgende keer Jan !! Ben heel benieuwd hoeveel er dan weer tot stand is gebracht. Het publiek zal straks z’n ogen uitkijken, daar ben ik van overtuigd, dank voor vandaag !!

Avonturia De Vogelkelder

De belangstelling voor het houden, verzorgen en kweken van allerlei insecten blijkt steeds meer toe te nemen.

 

 

Translate »