Uitslag keuring 2009

De uitslag van de Districtskeuring ZHN 2009

De bak tijdens de keuring
Mijn te keuren aquarium op de dag van de keuring zaterdag 7 februari 2009

Zaterdag 14 maart 2009 is de uitslag van de Districtskeuring 2009 in Sportcafé De Emerald in Delft, vlak tegen Delfgauw aan. Mijn vrouw gaat natuurlijk mee. Mijn oudste dochter Nataschja had al weken van te voren enthousiast aangegeven dat ze ook mee zou gaan. Zij is altijd een trouwe fan van mijn aquarium en zij had van het begin af het volste vertrouwen in een goed resultaat. Op de dag van de uitslag meldde zich ook nog Willem van Wezel (vigerend landskampioen) met de vraag of hij mocht rijden naar de Emerald in Delft. Hoewel ik er een hele tijd voor wat betreft aquariumactiviteiten tussenuit ben gewest, zie ik daar heel veel bekenden. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik in de loop der jaren door mijn lezingen bij verschillende verenigingen in het district veel contacten heb gelegd.

Uitslag Districtskeuring 2009 De organisatie van de avond
De organisatie van de avond in afwachting van wat er vanavond komen gaat.

2009 is het jubileumjaar voor de vereniging Danio Rerio waar ik lid van ben en in dit kader had het bestuur zich opgeworpen om de organisatie op zich te nemen. Danio Rerio is de oudste aquariumvereniging van Nederland. De opening werd verricht door Pim Wilhelm, de voorzitter van Danio Rerio, tevens voorzitter van het district Zuid-Holland Noord. Tijdens de opening kwamen Toon en Magda Albers binnen, Toon werd gereden in een rolstoel. Het is bekend dat Toon en Magda beiden gezondheidsproblemen hebben waardoor ze moeten gaan verhuizen en hun aquariumhobby activiteiten hebben moeten beëindigen. Dit alles speelt de laatste maanden. Met een applaus van de aanwezigen werden zij welkom geheten. Beiden zijn zij heel belangrijk geweest voor Danio Rerio. Toon vooral als voorzitter en Magda o.a. voor het maandblad van de club, later beiden ook als leden van de “WAP”. Toon heeft altijd bekend gestaan als een waterplantenspecialist en hij heeft daar ook regelmatig lezingen over gegeven.

Uitslag Districtskeuring 2009 Start presentatie
Wim Tomey start met zijn toelichting op de 19 gekeurde vivaria.

Het bestuur van Danio Rerio had zich ingespannen een prachtige brochure samen te stellen voor deze districtskeuring. Deze lagen bij binnenkomst op de tafels en bevatten mooie foto’s van bakken van de 19 deelnemers van dit jaar. Heel erg mooi.

Uitslag Districtskeuring 2009 Toon en Magda Albers
Toon en Magda hoe zwaar het emotioneel en fysiek ook voor ze was, ze zijn er toch even bij geweest.

Het is gebruikelijk dat tijdens zo’n uitslag de keurmeester, in dit geval Wim Tomey, verslag doet van zijn bevindingen en één voor één de bakken die hij gekeurd heeft kort bespreekt. Nu heeft Wim Tomey wel een beetje de reputatie breedsprakig te kunnen zijn en voor de eerste pauze ging hij dan ook heel uitvoerig in op allerlei weliswaar interessante details van de hobby, maar waardoor hij enigszins voorbij ging aan het doel van zijn verhaal en de opdracht die hij gekregen had, namelijk om binnen de afgesproken tijd te blijven. Tijdens de eerste pauze is daar kennelijk even met hem over gesproken want het tweede deel ging er in een razend tempo doorheen.

Het bestuur van Danio Rerio had bij binnenkomst consumptiebonnen uitgedeeld die in de pauze konden worden gebruikt en ook wat hapjes georganiseerd. Er was een verloting en door de winnende nummers in de pauze op de loten te plakken werd veel tijd bespaard door het trekken en afroepen van de winnende nummers over te slaan.

Na de tweede pauze werd direct als eerste met de uitslag van de gezelschapsaquaria categorie A1 begonnen. Toen werd het dus voor iedereen even serieus. Hoewel ik veiligheidshalve een slag om de arm gehouden had door steeds te roepen dat de concurrentie enorm was en het dus maar de vraag was wie er nummer 1 zou worden, had ik daar natuurlijk stiekem wel steeds op gehoopt. Toen na het afroepen van de deelnemers in volorde van laagste naar het hoogste aantal punten Henk Bretveld, Ruud van der Houven, Sjaak de Jong en ik als groepje Zoetermeerders als enigen over waren, begon het dus wel een beetje te kriebelen. Henk Bretveld werd nummer 4, toen zat ik dus op zeker in de prijzen. Ruud van der Houven werd nummer 3 en Sjaak en ik stonden toen dus als enigen nog over voor de zaal. Uiteindelijk kwam het verlossende woord, Sjaak werd nummer twee en ik bleef over als nummer 1 en ben nu dus districtskampioen 2009. Ik ga het district dit jaar vertegenwoordigen bij de landelijke huiskeuring, waarschijnlijk in mei. Het verschil tussen Sjaak en mij was uiterst gering: Sjaak kreeg 397,5 punten en ik 398. Een verschil van slecht 0,5 op bijna 400 punten. Met een bos bloemen, een mooie kleine beker, een grote splinternieuwe wisselbeker met nu nog enkel mijn naam er op en een gouden bondsdiploma, gingen wij na afloop tevreden naar huis. Weer een jaar intensief met de hobby bezig zijn werd beloond met het districtskampioenschap !!!

De keurmeester: Wim Tomey
Uiteindelijk blijf je dan als laatste over en word je gefeliciteerd door de keurmeester. Hier Wim Tomey die mij het gouden bondsdiploma met 398 punten overhandigt.
Bloemen
Dan volgen er bloemen die ik van Pim Wilhelm krijg. Hij is hier in de functie van voorzitter van Danio Rerio en voorzitter van het district Zuid-Holland Noord.
Een beker
Piet Muller overhandigt in zijn functie van organisator van de districtskeuring de beker die hoort bij de 1e plaats A1. Deze beker mag worden behouden.
De beker
Daarna moest ik nog een keer terug komen, want de grote wisselbeker, een splinternieuwe met enkel nu nog mijn naam er op, was ook voor mij. Met dank voor de foto’s aan Jos Koster en Ton Zwartjens.

Een website met vooral heel veel terrarium-, aquarium- en vijverinformatie

Translate »