Onze karpers

Zoveel mogelijk in volgorde van hoe lang we ze hebben. Onze karpers zijn ordinaire, gewone huis- tuin- en keukenkarpers zoals ik ze pleeg te benoemen. De waarde van deze vissen zit in de tijd die we ze hebben en zeker niet in wat we er voor hebben betaald. Iedere karper heeft in de loop der tijd een eigen gedrag laten zien en persoonlijkheid gevormd.

Doitsu-Kawarimono
De oranje Spiegel uit de oude kleine vijver, Doitsu-Kawarimono.
Doitsu-Kawarimono
De uit de kleine vijver afkomstige witte, Doitsu-Kawarimono.
Doitsu-Kawarimono
Doitsu-Kawarimono, een van de karpers die nog uit de kleine vijver afkomstig is. Heeft qua groei wat stil gestaan maar is vorig jaar (2010) begonnen te groeien. Heeft in het voorjaar altijd last van een wit vlekje op het rechter-oog.
Kohaku
Kohaku.
Kohaku
Diezelfde Kohaku, op 2 juli 2011, deze vis is flink gegroeid, maar heeft onderweg een hoop van z’n rood verloren. Het is duidelijk een mannetje.
Kohaku
Diezelfde Kohaku, deze foto is van juli 2012 en het rood is nu echt bijna helemaal verdwenen.
Ghost-Koi bruin
Ghost-Koi bruin.
Kawarimono
Het lievelingetje van Alice. Kawarimono (half gelukte Asagi).
12 Showa
Showa, de nieuwe, een grotere vis dan de gesneuvelde Hi-utsuri.
Showa
Diezelfde Showa. Foto d.d. 2 juli 2011. Deze vis is er een die altijd laag bij de bodem van de vijver blijft en uitermate schuw is. Waarschijnlijk is het een zogenaamde “poep-eter” die hoofdzakelijk leeft van de uitwerpselen van zijn medebewoners. Zeker wanneer de karpers ruim gevoerd worden bevatten ze meestal een hoog percentage onverteerde voedingsstoffen.
Kawarimono
Kawarimono, nu nog kleurrijk. Een van onze eerste grotere karpers die we kochten.
Kawarimono
Kawarimono. Foto d.d. 2 juli 2011. Deze vis is behoorlijk gegroeid de laatste twee jaren. We is duidelijk te zien dat deze veel van z’n rood verloren is. Wat overbleef zijn een fel rode vlek op de neus en onder de rugvin. Mooi gevormde koi.
Kawarimono
Diezelfde Kawarimono. Deze vis groeit goed, maar verliest ook de oranje en rode kleuren.
Shusui
Orengi-ogon Shusui.
Shusui
Diezelfde Shusui 2 juli 2011. Een van mijn mooiste en brutaalste kois. Duidelijk een wijfje. Haar honger lijkt niet te stillen en ze groeit mooi door. Haar basiskleur lichtblauw blijft mooi bestaan, hetgeen een pluspunt is voor deze vis. Zeer levendig individu.
Chagoi bruin-groen
Chagoi bruin/groen.
25 Ochiba-shigure
Ochiba-shigure.
26 Ochiba-shigure
Diezelfde Ochiba-shigure. Deze vis kreeg ik voor mijn 60ste verjaardag van mijn zus Barbara (Babs) en zwager Marc. Het is een van de weinige vissen in mijn vijver met een certificaat van herkomst. Deze vis vertegenwoordigt de herfstkleuren: Falling leaves. Hij behoort tot de shagois en kan behoorlijk groot worden. Hij doet het goed, maar had al veel groter kunnen zijn. Foto d,d. 2 juli 2011.
Doitsu-hariwake
Doitsu-hariwake-geel
goudbruine Ghost
Momenteel de grootste in onze vijver: een schubloze goudbruine Ghost van circa 60 cm.
Karashigoi
De laatste aanwinst, circa 55 cm. Ik moet de naam van deze koi nog achterhalen. Het is een vriendelijk exemplaar. Ik lees net in het gastenboek dat dit een Karashigoi zou zijn.
Karashigoi
De (nog) onbekende geelwitte Zelfde als hiervoor. Ook van deze nog een nieuwe foto d.d. 2 juli 2011.

Een website met vooral heel veel terrarium-, aquarium- en vijverinformatie

Translate »