Mythische voorstelling

Soms kom ik via mijn website in het bezit van beelden die niet op Marktplaats worden aangeboden. Op maandag 10 december 2012 ontving ik het volgende mailtje: “Hallo meneer Laurens, na wat snuffelwerk op Google kwam ik op uw site terecht. De reden dat ik u mail is dat ik u een en ander wil vragen omtrent houtsnijwerk. We zijn via een erfenis in bezit gekomen van een mooie verzameling houtsnijwerk, aangekocht in onder andere Maleisië, Singapore en Nigeria. Deze beelden zijn dus te dateren ergens tussen 1950 en 1990.

Ik houd mij graag aanbevolen voor meer gegevens over wat dit beeld precies voorstelt, maar het zal ongetwijfeld ontleend zijn aan een verhaal uit de Ramayana.

Aangezien deze beelden niet onze stijl zijn, zijn we zoekende naar een nieuwe eigenaar en vroegen ons af of er eventueel wel een markt is voor dit soort beelden. Niet neerbuigend bedoeld, we zien dat ze vakkundig zijn gemaakt, maar helaas; nog steeds niet onze stijl. We zouden het vervelend vinden als het een gewild artikel is en wij het in de vuilnisbak willen gooien…  Ik hoop dat u me meer kan vertellen! Alvast bedankt!”

Natuurlijk ben ik altijd op zoek naar dergelijke beelden, alleen ben ik nogal op Bali gespecialiseerd en zelfs van Bali beelden wil ik mezelf nog niet als een kenner profileren, maar ik leer wel iedere dag bij. De beelden waar het om ging waren een aantal bustes Afrika en mogelijk Maleisië, maar ik denk dat daar weinig vraag naar is. Er was echter 1 beeld bij waar ik direct wel heel veel belangstelling voor had. Maar om daar iets over een prijs over te kunnen zeggen moest ik minimaal weten hoe groot het beeld zou zijn. Op mijn vraag daarnaar kreeg ik het volgende antwoord: “Dit ‘gezellige’ beeld van de moordpoging is zo’n 45 cm hoog. Ik gok het ongeveer, het beeld staat zo’n 5 km verderop in het volgende dorp; vandaar.”

Uiteindelijk zijn we het over de prijs voor dit beeld vrij snel tot overeenstemming gekomen en het bleek uiteindelijk geen 45, maar 54 cm. hoog te zijn. Het is 100% gaaf prachtig gedetailleerd uitgewerkt. Ik houd mij graag aanbevolen voor meer gegevens over wat dit beeld precies voorstelt, maar het zal ongetwijfeld ontleend zijn aan een verhaal uit de Ramayana.

 

Een website met vooral heel veel terrarium-, aquarium- en vijverinformatie

Translate »